Ali Ttaik-al-Rep:

A Krisztofer-jelenség

Előszó helyett:
Két év nem tette elavulttá azt, amit ebben a hozzászólásban annak idején leírtam, s bár nickek jöttek, mentek, a jelenség tetten érhető továbbra is. A tanulságai miatt végül most úgy döntöttem, változatlan formában közzéteszem:


  INDEX
 Fórum >> Törzsasztal >>
 Hogyan javítsunk Krisztofer közlekedésén
 (6 hozzászólás)


bárány válasz erre | adatok | e-mail     2003-03-25 17:27:06   (6)
erminavet,
ez egy végtelenített ciklus, mert mindig volt valaki, aki vette a fáradságot, és hozzászólt. A folyamatok ismeretében teljesen fölösleges bármit még egyszer elmagyarázni neki, mert sajnos nem lehet! Biztos azért nem láttad, mert nem olvastad elég rendszeresen, hogy mi folyik itt (vagyis ott). Abszolút menthetetlen eset, és egy ilyen jellegű "szakmai" topikon elég irritáló egy üres propagandát papagájszerűen ismétlő rendszeres hozzászóló. Pont ez a topik az, ahol csak a véleménye miatt senkit nem támadnak, feltéve ha lehet indokolni is azt a véleményt...
[előzmény : (3) erminavet, 2003.03.25 13:19]

NZA válasz erre | adatok | e-mail     2003-03-25 17:15:08   (5)
;-)))

Ali - tökéletesen eltaláltad K. barátunk leírást. Esetleg hozzáírhatod az Ali's story-s hoz, újabb novellaként, a "M4 honlap önkéntes üdvhadseregének cirkáló ágyúval felszerelt legkiválóbb topicrombolója" címmel...

Én egyébként az első ilyen K.-ciklus (nyolc felvonással) után már nem voltam többet hajlandó beszállni egy ilyen vitába. Sajnos, ez volt az, ami nem használt.

[előzmény : (4) Ali Ttaik-al-Rep, 2003.03.25 14:45]

Ali Ttaik-al-Rep válasz erre | adatok | e-mail     2003-03-25 14:45:31   (4)
Ha például valaki röviden még egyszer elmagyarázta volna neki,

Minek? Hanyszor kell elmagyarazni valamit, hogy eleg legyen? Akarmekkora szamot mondasz, arra rafer "meg egy", egesz pontosan a vegtelenig...

Jegyzeteim szerint Krisztofer mukodesi algoritmusa az alabbi forgatokonyvnek felel meg:

Elso szin:
A topic eli a megszokott eletet.

Masodik szin:
Valaki erdekesebb temat dob fel. Felelenkul a topic, tobb, szinvonalasabb hozzaszolas szuletik, mukodik az egyutt-gondolkodas.

Harmadik szin:
Krisztofer belep, mert ugy gondolja, a dolognak van koze a Gulyas-fele M4 ugyhoz. Egyelore figyel, okosakat (vagy annak latszo dolgokat) kerdez. A topic eleinte toleralja, hogy neki meg a repteri gyorsvasutrol is a metro jut eszebe.

Negyedik szin:
Jo munkahoz ido kell, de szuletnek a valaszok. Krisztofer kozben ezeket legfeljebb feluletesen nezi at, hiszen abban nem talalja meg a neki tetszo elemeket. Megkezdodik az, amit o vitanak nevez, pedig valami masrol van szo.

Otodik szin:
A valaszadok leallnak, hisz latjak, hogy ismet karba veszett volt a munkajuk, Krisztofer nem olvassa, nem erti, nem veszi figyelembe a kerdesere kapott valaszokat, egyes esetekben meg a letuket is letagadja. Megprobaljak kulturaltan kitessekelni (bar errol mar sikeresen leszoktatta a torzstagokat).

Hatodik szin:
Mivel Krisztofer floodol, a torzskozonseg meg szeretne visszakapni a talponallojat, megkezdodik a "ki birja tovabb" nepi jatek. Krisztofer lathatoan itt is elfelejti, hogy egyedul nem sok ertelme van szembe menni a bekesnek immar nem nevezheto kozhangulattal.

Hetedik szin:
Egy "pukkadjatok meg" erteku hozzaszolassal reszerol valahol elvagodik a cirkusz. Eppen beke lenne, amikor...

Nyolcadik szin:
...jonnek a kesonjovok, akik szinten nem olvassak vegig, mi tortent, csak szemezgetnek es elkezdik sajnalni Krisztofert. Nekik emiatt elvileg szinten el kellene magyarazni, mi is van tiz, szaz, ezer hozzaszolassal ezelott leirva (mar ha nem lett kimoderalva) es ezzel megint borul a topic elete...

Fuggony.


Krisztoferbol hianyzik az az elemi kepesseg, hogy felismerje, hol nem latjak szivesen. Vagy ha megvan benne, pont ezt a helyzetet elvezi. Nem tisztem eldonteni, pusztan a hatasa az, ami erdekel: visszatero rendszeresseggel rombolja szet a kozlekedesi topicokat, csak hogy vele foglalkozzunk.

Ez pedig bejon neki.

Az emberek tobbsege jo es tud megbocsatani. Krisztofer, amig normalis hangnemben kerdez, kap valaszt. Csakhat lathato, hogy az eloadas vege szomoru. Ez rajta mulik. Pontosabban most mar nem csak rajta, mert a neve kozben szinonimaja lett egyfajta viselkedesnek es aki egyszer-ketszer megegette magat vele, az mar nem ad neki tobb eselyt. Ami sajnalatos, mert jo es nyitott embereket akadalyoz abban, hogy onmaguk lehessenek. Krisztofer immar nem tud tiszta lappal nyitni -- ahhoz elobb kemeny munkaval (legalabb olyan kemennyel, mint amennyit o masokra kiosztott) meg kell szolgalnia a megtisztulasat. Legalabb annyi pozitivummal kellene hozzajarulnia a topic eletehez, mint amennyi negativumot okozott. Mindezt ugy, hogy kozben emelt fovel viselje el az elozo viselkedesevel masokban kivaltott rosszindulatot. Ez van.

Szereny velemenyem szerint o erre nem kepes.

Maradna meg az a viszonylag kenyelmes megoldas, hogy szepen elvonul es nem zavarja tobbe a kornyeket... A kedelyek hamar megnyugodnak, a felejtes meg sokkal tovabb tart, mint azt o szamolja. Nem egy-ket het, nem egy-ket honap...

En igy latom.

/a/

[előzmény : (3) erminavet, 2003.03.25 13:19]

erminavet válasz erre | adatok | e-mail     2003-03-25 13:19:03   (3)
Sziasztok!

Hadd legyek ismét az ördög ügyvédje.

Nekem is megvan a véleményem K.-rôl, viselkedésérôl. Mindazonáltal azt hiszem, a többiek is lehetnének higgadtabbak vele, bár természetesen mindenkinek joga van arra, hogy érzelmei legyenek.

Ha például valaki röviden még egyszer elmagyarázta volna neki, amit olyan sokáig nem értett, talán összességében hamarabb véget ért volna ez az izé.

Néha tényleg az a látszat keletkezik, mintha Krisztofer nemcsak a vitatkozási stílusa miatt kapna olyan bánásmódot, amilyet, hanem nézetei, véleménye miatt is. Persze a kettô összefügg, nem tudnám azzal vádolni, hogy túlságosan elvtelenül veszi át vitapartnerei véleményét. Vagy csak, hogy megfontolja azokat.

ti


Ali Ttaik-al-Rep válasz erre | adatok | e-mail     2003-03-25 09:20:47   (2)
Ahogy a topicinditoban is irtam: Krisztofer nagy tomegben es a fo"topic temajatol, szokasaitol erezhetoen kulonbozo modon intezi hozzaszolasait, igy ugy latom, az o egyeni allaspontjanak megfelelo topic szukseges, amelyben o hatarozhatja meg a targyalas modjat. Ennyi. A fo"topic jo egy napja nem tud miatta azzal foglalkozni, amiert van. /a/
[előzmény : (0) tucatnev, 2003.03.25 01:27]

.attus. válasz erre | adatok | e-mail     2003-03-25 01:29:47   (1)
Na, nem tudtam, mi hiányzik az életemből...
[előzmény : (0) tucatnev, 2003.03.25 01:27]

tucatnev válasz erre | adatok | e-mail     2003-03-25 01:27:39   (0)
De j0 látni téged!

Ám nickr0l nem nyitunk temát...

...MM 1.9...

"Nicket sértő, azt lejárató, illetve olyan, egyértelműen nick(ek)hez köthető topic, amely alpári című vagy tartalmú, nem nyitható. Ám ha egy nick sérelmezi a róla nyitott topicot, kérheti annak törlését akkor is, ha az egyébként nem meríti ki a fentebb tárgyalt feltételeket."

[előzmény : (0) Ali Ttaik-al-Rep, 2003.03.24 23:50]

Ali Ttaik-al-Rep válasz erre | adatok | e-mail     2003-03-24 23:50:12   (0)
Amikor egy téma kinövi magát, megérdemel egy új topicot, hogy az alaptéma ne essen szét. Krisztofer, itt tiéd a pálya! /a/

Az itt olvasható hozzászólásokért a szerkesztőség nem vállal felelősséget.
Ha úgy gondolja, hogy egy hozzászólás méltatlan, kérjük olvassa el moderálási alapelveinket.

Impresszum | Hirdetési árak

MyBB v2.0 © Index