VASÚTMÁNIÁSOK IDE, VONATBUZULLS
Ali Ttaik-al-Rep válasz erre | adatok | e-mail     2004.01.06 16:09   (107453)
Sci-fi nincs tul surun ezen a topicon, elnezest a formabontasert:

-- Jo napot kivanok, kerem tisztelettel menetjegyeiket, utazasi igazolvanyaikat kezelesre atadni.
-- Jo napot, jegyvizsgalo ur, volna egy kis problemam. Baltasasszonyfan szalltam fel es mar reg nem ultem vonaton, hirtelen kellett utaznom es mar nem tudtam jegyet venni.
-- Ez egyatalan nem problema. Van onnel mobiltelefon?
-- Igen.
-- Hova kivan utazni?
-- Budapestre. Majd ott atszallok a becsi gyorsra.
-- Megvalthatja jegyet az utazasi celjaig is. Tehat Becs?
-- Igen.
-- Kerem ne vegye sertesnek, ha a korat hozom szoba, de talan onre mar ervenyes kedvezmenyunk van, amennyiben elmult 62 eves.
-- Nos, igen, elmultam.
-- Ebben az esetben, on barmikor, meg utazas elott felhivhatja egyik specialis szamunkat es azon at nem csak a jegyvasarlast intezheti el, hanem helyet is foglaltathat. Most, ha megengedi, atvennem a keszuleket, mert hivatalbol ismerven a kodokat, gyorsabban el tudom intezni... Igy is van, az on mobil-egyenlegebol levontuk a jegy arat egeszen Becsig, termeszetesen a kedvezmenyes tarifaval. A Budapestre erkezes elott 5 perccel emlekezteto uzenetet kuld a szolgalatunk, melyben megadjuk azt is, hogy a csatlakozo vonaton onnek foglalt helyet tovabbito vagon hol lesz megtalalhato es mikor gordul be a peronhoz.
-- Mi lett volna, ha nincs mobil nalam?
-- Ez manapsag eleg ritka, de a nalam levo leolvasoval on a bankkartyajat is hasznalhatta volna.
-- Es ha bankkartyam sincs, akkor keszpenzzel fizethetek?
-- Sajnos nem, keszpenzt mi nem kezelhetunk, biztonsagi okok miatt. Ez esetben, kis felarral, de on utolag egyenlitehette volna ki az itt kiallitott utazasi szamlat.
-- Oh, koszonom a reszletes tajekoztatot. Megengedne meg egy kerdest?
-- Persze, parancsoljon!
-- A nyugdijas klubban van egy-ket regi kollegam, egyikuk-masikuk mar nem hall jol, nem lat jol, mozogni is nehezen mozognak. Ok hogyan tudnanak Baltasasszonyfarol utazni?
-- Nos, termesztesen rendelkezesre allnak olyan helyek is a vonaton, amelyek a specialis igenyeknek megfeleloen vannak kialakitva. A jegyvasarlast interneten at is el lehet intezni, s akkor ezzel egyutt akar kiserot is kerhet a tisztelt utas, termeszetesen szereny dijazas fejeben, aki gondoskodik a fel- es leszallasrol, az utipoggyaszrol, illetve az ut soran, amennyiben szukseges, gondjat viseli az utasnak. Vallaljuk az allomashoz es az allomastol az uticelig torteno szallitast is.
-- Nohat, tenyleg regen utaztam mar vonaton, mert masmilyen banasmodra emlekszem ifjukorombol.
-- A fizeto utas a megrendelonk, mi pedig szolgaltato ceg vagyunk. Ez igy mukodik.
-- No igen, fiatal korombol remlik ez, sokat mondtak, csak tenni nem tettek... hat megertuk a valtozast. Koszonom a kedvesseget es jo munkat!
-- Nagyon szivesen, erezze jol magat es valassza legkozelebb is a mi jaratunkat! Jo utat!

/a/
(cc)by (cc)nc (cc)sa