Systems for City Transportation / Jármûirányító rendszerek

(V1.00) System for City Transportation
Szondi György utca jármûirányító rendszere

A rendszer a vállalat végállomási jármûirányítórendszereinek elsô generációjához tartozik. A Szondi György utcai 101/B végállomáson került alkalmazásra. Egyedi építésû berendezés, melyet a korszerûbb, PC alapú INDI rendszer váltott fel.

Fleskó Gábor


(V2.00) System for City Transportation
Tiszai pályaudvar jármûirányító rendszere

A rendszer a vállalat végállomási jármûirányítórendszereinek második generációjához tartozik. A Tiszai pályaudvaron került alkalmazásra. Egyedi építésû berendezés, melyet a korszerûbb, PC alapú INDI rendszer váltott fel.

Fleskó Gábor


TOTEM (V3.00) System for City Transportation

TOTEM

Jármûirányító rendszer

A TOTEM rendszer a vállalat végállomási jármûirányítórendszereinek harmadik generációjához tartozik. Kidolgozása a tesztfázisig jutott el, az itt szerzett tapasztalatokat felhasználták az 1993-ban bevezetett ATEY rendszer kifejlesztéséhez. A külsô végállomásokra tervezett hardware Z80 alapú, 2kByte ROM memóriát tartalmaz. A teljes software mindössze 512 byte hosszú.

Fleskó Gábor, Perlaki Attila


INDI V4.22a System for City Transportation

INDI

Utastájékoztató és jármûirányító rendszer

Az INDI rendszer a vállalat végállomási jármûirányítórendszereinek negyedik generációjához tartozik. Két fô elemre épül, a menetirányítónál elhelyezett számítógépre és az utasok számára kihelyezett kültéri megjelenítô táblára. A jelenlegi változat két különbözô FOK-GYEM típusra lett megvalósítva, más változatok alkalmazása megoldható. A vállalatnál jelenleg öt helyen mûködik ilyen berendezés, a legelsô telepítÚs 1992-ben történt.

(A továbbfejlesztett változat szolgált alapul az internet alapú V6.00-ás rendszerhez.)

Perlaki Attila, Ujvári Sándor


ATEY (V5.00) System for City Transportation

ATEY

Jármûirányító rendszer

Az ATEY rendszer a vállalat végállomási jármûirányítórendszereinek negyedik generációjához tartozik. A külsô végállomásokra tervezett rendszer i8051 alapú, saját programozóegységgel rendelkezik, mely az adatkapcsolatot is biztosítja a PC-s feldolgozáshoz. Jelenleg három végállomáson került telepítésre.

Drótos Dániel, Lastóczy Ernô, Lóránt István, Perlaki Attila


INDI R2 (V6.00) System for City Transportation

INDI R2

Utastájékoztató és jármûirányító rendszer

A rendszer az INDI alaprendszerben meglevô szolgáltatások bôvítésén túl alkalmas az internet által nyújtott lehetôségek kihasználására, s azon, mint osztott irányítási és informatikai rendszer, üzemel.

Perlaki Attila


Lásd még az összefoglaló adatokat.